Karamelli määrdekreem

MEIE KARAMELL
Karamell pole päris see, mis ta varem oli … kondenspiim, hüdrogeenitud rasv ja säilitusained on vaid osa koostisainetest, mis on rikkunud karamelli hea maine.
Mõned karamellid on nii kõvad, et neid võiks pidada keetmisprotsessi teel valmistatud maiustusteks.

Lentzis oleme seda muutnud.
Läksime tagasi algse ja autentse karamelli juurde ning taaselustasime pehme konsistentsi ja peene maitse, mida on võimalik saavutada vaid puhta või ja koorega.
Meie käsitöökaramellides pole kuntslikke värv- ega maitseaineid ega maitselisandeid.

Meie armastust karamelli vastu võib tunda pehmetes, magusates ja koorestest maiustustes, mis lihtsalt suus sulavad. Ainuke miinus on see, et võite süüa liiga palju ja liiga kiiresti. Need on lihtsalt nii maitsvad!

 

KARAMELLI VALMISTAMINE


Meie karamell sünnib siia maailma suures vaskpotis, mis õige maitse kõige paremini esile toob.
Karamelliseerimisprotsess algab suhkru kuumutamisega kõrge temperatuurini. Seejärel lisame soolatud või ja koore ning kuumutame segu uuesti, kuni sellest saab imemaitsev pehme karamellimass.
Pärast 24-tunnist tahenemist on see valmis lahtilõikamiseks.

Kui soovime karamellile lisada muid maitseid, kasutame sama baasretsepti mõningate lisanditega, mis tavaliselt lisatakse taaskuumutamise ajal. Näiteks kasutame Venezuelast pärit 72-protsendist Araguani šokolaadi, mille maitses on tunda kergeid lagritsa, kastani ja rosina alatoone, mis täiendavad hästi karamelli soolakat maitset. Mango- ja passionikaramelli valmistatakse maailma absoluutselt parimast, 400 sordiga esindatud Alfonso mango püreest. Mango maitse tasakaalustamiseks lisame passionivilja püreed. Loomulikult valime selleks parimad passioniviljad Ecuadorist. Mango ja passion lisavad karamelli magususele peene hapuka maitsenüansi.

 

KARAMELLI MÄÄRE

...  on hommikukohvi kõrval röstsaial lausa asendamatu. Pühapäevased pannkoogid koos jäätisepalli ja karamellimäärdega on imeliselt maitsvad. Tordimeistrid kasutavad kreemi nii pealmiseks kattekihiks kui üllatavad tordisõpru kreemiga biskviitide vahel. Siin pole enam piiranguid, lase ainult fantaasial lennata.